Асансьорите в подлеза до “Плиска” ще работят догодина

Преминаването през подлеза е предизвикателство за родителите с детски колички и почти невъзможно за хората със затруднения в придвижването.

Попитахте ни защо все още не работят асансьорите в ремонтирания подлез под Цариградско шосе край бившия хотел “Плиска”.

От район Слатина и общинската компания “Софинвест”, която извършва инвеститорския контрол на обекта, ни обясниха, че асансьорите са готови, но пускането им в експлоатация отнема повече време, отколкото на останалата част от ремонтираните съоръжения.

Обяснението е, че асаньорите трябва да бъдат преминат през инспекция от органа за технически надзор, която все още не е извършена. Всички останали документи са готови и след техническата проверка те ще могат да бъдат одобрени от ДНСК до дни и пуснати в експлоатация. Това обясни за Сойка Таня Соколова от “Софинвест”.

От общината и дружеството се надяват, че това може да се случи през януари, макар да не се ангажират с конкретни срокове. Ще следим развитието на въпроса, за да ви информираме дали тези надежди ще се оправдаят.

Асансьорите изчакват процедура за технически надзор и пускане в експлоатация.

 

 

Прочетете също как работи системата за извозване на едрогабаритни отпадъци в район Слатина и за една от най-добрите фурни за квасен хляб, която се намира в нашия квартал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *